Filmen om Olof Palme

 

 

Efter att ha sett filmen om Olof Palme var jag både omtumlad, lite ledsen men ändå stolt på en och samma gång. Det är en fantastiks film som berör. Det handlar om Pappan, Politikern, Pedagogen Palme. Om inrikesträtorna, om karriären men också internationalsten som knöt i hop Sverige med resten av välden.

Filmen handlar också om maktens män som håller varandra om ryggen och om Palmehatet som växte sig allt starkare.

Genom sitt arbete mot rasism och intolerans och för demokrati, mänskliga rättigheter och fred inspirerade Olof Palme människor inte bara i Sverige – utan världen över.

Producenterna har haft tillgång till familjen Palmes privata filmer, vilka aldrig tidigare visats offentligt, och till ett gediget material från SVT. Dessutom medverkar hela Olof Palmes familj.

Olof Palmes Internationella Center, Arenagruppen och Scanbox visade filmen och ordande ett seminarium där bland annat Lena Hjelm Wallén, Gabriel Wikström och Tage G Pettersson deltog. Kristina Lindström och Maud Nycander berättade hur de gått tillväga för att välja bland allt material som finns.

Jag rekommenderar filmen till alla som är intresserade av samhällsfrågor i största allmänhet, Svensk nutidshistoria och/eller politik

 

SVT-debatt trailer


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0