Löjets skimmer över ”satsningarna” Skaraborg

Det blir nästan lite smålöljigt när det borgerliga företrädarna jublar över det de kallar satsningar i budgeten för Skaraborg. Vad är det Cecilia Widegren, Christer Winbäck, Annica Eclund och Ulrika Carlsson säger?
 
Jo dels säger de att de satsar på Högskolan i Skövde. Men vid närmare gransning visar det sig att Högskolan i Skövde med dessa så kallade satsningar snart är i nivå med hur det var innan den utbildningsfientlige Björklund började nedmoteringen.
 
Söktrycket, ungdomsarbetslösheten och demokragiska fakta talar sitt tydliga språk. Vi behöver mer utbildning, inte mindre, vi behöver högre utbildning i hela landet även utanför de ”fina och gamla” universiteten. Med de nygamla pengarna kan Högskolan i Skövde plana ut sina nedskärningar och det är bra att borgarna äntligen lyssnat på oppositionen.
 
Det andra de säger är att E20 ska bli 2+1 väg vissa sträcker och de säger att det är fantastiskt bra.
 
Men hallå!!!
 
För bara någon månad sedan var 2+1 det värsta som kunde hända enligt borgarna. Widegren har beskrivit att företag inte kan transportera stort gods och att de går i konkurs om det blir 2+1, gäller inte hennes så kallade fakta längre? I regionen har de borgerliga företrädarna varit som tokiga över att region ledningen kunde tänka sig 2+1 vissa sträckor.
 
Men nu är det tydligen hur bra som helst. Varför denna kovändning? Och varför händer ingenting före 2017, det är ganska långt dit. Efter alla de löften, utspel och jippon från de borgerliga partiernas företrädare i Skaraborg är det mycket förvånande att de inte kommer med mer.
Och hur gick det med sträckan utanför Mariestad, den var ju högaktuell? Men snart kommer infrastrukturproppen om Widegren, Bergheden, Winbäck, Carlsson och Eclund överhuvudtaget ska ha någon trovärdighet kvar i denna fråga måste de ha med hela E20 i den kommande planen.
 
E20 ska inte vara Sveriges farligaste väg. E20 ska vara säker och framkomlig för att klara såväl persontrafik som nyttotrafik

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0