Avskaffa FAS3

 

Inlåsningen i meningslösa ”sysselsättningar” gör att människor tappar både humör och gsnista för framtiden. Att få göra en insats där det behövs som mest utvecklar både de arbetslösa och välfärden.

Därför föreslår vi att fas 3 ersätts med extratjänster i välfärden och ideell sektor för långtidsarbetslösa. Det finns enorma behov av avlastning i välfärdssektorn i t.ex inom vård och omsorg

Staten ska stå för hela lönekostnaden som ska vara i enlighet med kollektivavtalen. Det ska finnas lokala avtal med parterna och antalet extratjänster ska stå i proportion till den ordinarie arbetsstyrkan. Extra tjänsterna ska också gå att kombinera med utbildning.

 

Enligt arbetsförmedlingen var det i februari 2013 ca 70 000 personer som varit öppet arbetslösa eller i program med aktivitetsstöd i mer än 24 månader. Det är en lavinartad ökning på 6 år sedan.

 

Vi vet att långvarig arbetslöshet slår ut människor permanent från arbetsmarknaden. För att arbetslösheten ska gå ner när konjunkturen vänder krävs omedelbara åtgärder. Vi vill ge människor flera chanser inte låsa in dem i passivitet som inte leder till någonting. 


 
Alla kan bidra med något –låt dem göra det!


Kommentarer
Postat av: Börje Andersson

Du pekar på ett allvarligt problem. Hur behjärtansvärt det än må vara med alla dessa åtgärder så utsätts arbetslösa för kränkande insatser. Arbetsmarknadspolitiken är ett dyrt fiasko. Lägg ner och tänk om!

2013-04-25 @ 15:23:29
URL: http://ordpugilisterna.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0