Dystert sa Borg

 

Förra veckan gjorde de borgerliga partiledarna ett utspel som innehöll tre miljarder för 2013 och 2014 som ska gå till fler utbildningsplatser, praktik, infrastruktur och viss regional utveckling (dock inget till Västsverige eller Skaraborg).

Idag bekräftade Borg dessa utspel men i övrigt hade han i stort sett inget att komma mer än att berätta hur dystert allt är. Det är en kraftlös budget utan framtidssatsningar.

 

9 år av dystra, svåra och segdragen lågkonjunktur säger Borg i vårbugeten.

 

Nu tycker Anders Borg att vi ska vänja oss vid hög arbetslöshet eftersom det är dåligt i andra länder. Vad han glömmer är att Sverige inte alls ligger bra till bland andra länder när det gäller arbetslösheten. Vi är ligger på 12plats i EU, det är väl ingen plats som kan påstås att vi ligger bra till.  Arbetslösheten kommer att stiga till 8,4 procent nästa år och arbetsmarknaden kommer att utvecklas svagt framöver.

 

Jag menar att det är bedrövligt att inte kunna prestera bättre än att acceptera denna massarbetslöshet. Att acceptera ungdomsarbetslösheten med bortförklaringen att det har vi haft länge är inte OK

 

Vi socialdemokrater kommer med vårt alternativ om 2 veckor i en motion men redan idag kan vi konstatera att det var et mycket stort misstag av de borgerliga Riksdagsledamöterna att rösta nej till våra utbildningsförslag för i år.  

 

Vi satsade i vårt alternativ bl.a. 35 000 fler utbildningsplats på högskolan och universitet som inom yrkesvux, komvux, folkhögskola och yrkeshögskola.

Nu har de ångrat sig men lägger bara i stort sett hälften så många platser. Naturligtvis kallar de det för en stor reform .......


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0