Hägglund ser inte problemen med Apoteken


Idag hade Ingela Nylund Watz en interpellation om apoteket. Vi var många som deltog i debatten eftersom i möter många oroliga människor i gles och landsbygd. De är oroliga för om de ska få ha kvar sitt apotek i framtiden.

Sverige har nu gått från reglerad marknad med demokratisk kontroll till privatisering med sämre service. Visserligen fler apotek, men bara där det redan ligger ett apotek i närheten och det är inte så att de har den medicin som efterfrågas. De har i stället ett stort utbud av plåster och hudsalva. När privatiseringen genomfördes trots våra protester och farhågor, gjordes det av ideologiska skygglappar för här skulle privatiseras kosta vad det kosta vill. Nu har regeringen infört ett särkilt glesbygdsstöd

Apoteksbolagen ska alltså få stöd med skattepengar för att hålla igång de olönsamma apoteken. Som det fungerade förut när alla apoteken ägdes gemensamt, och de lönsamma apoteken (ofta i storstäderna) finansierade de olönsamma (ofta i glesbygd).

Nu skapar de lönsamma apoteken vinster för privata ägare och vinsterna stoppas i egna fickor eller i skatteparadis menas de olönsamma ska betalas av skattebetalarna.

Vilken flopp


Kommentarer
Postat av: Kent Wallin

Visst ser Göran Hägglund problemen, men han vill inte låtsas om att han gjort fel när han drev frågan att sälja ut apoteken. Ingen minister erkänner några fel de själva begått. Jag lyssnade till dagens debatt på tv.
Efter debatten om apoteksutförsäljningarna följde en debatt om bostäder där Attefall skyllde på tidigare S-regering för att det såg ut som det gör idag där byggmarknaden där nya hyreslägenheter är nere på ett minimum. De som sitter och ruvar på sina poster i regeringen gör inte ett skit för att bygga lägenheter, speciellt till ungdomar så de slipper bo hemma hos föräldrarna tills de blivit 30 år.
Frågan är befogad om KD ska få fortsätta som riksdagsparti efter valet 2014?????

2013-04-23 @ 16:47:05
Postat av: Henrik

Vad tycker du om s ledningen och Omar Mustafa?

2013-04-23 @ 17:48:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0