Handlingsförlamad regeringen kastar in handduken

 

Trots att vi har massarbetslöshet i landet har regeringen inga förslag till hur den ska kunna pressas ner i dagens vårbudget.

Över 420 000 människor i landet och här i Skaraborg har varslen duggat tätt och allt fler blir arbetslösa. Det är ett hårt slag mot dem, men också mot välfärden i landet. Regeringen har helt tappat greppet över arbetslösheten och skyller på den internationella ekonomiska krisen. Det duger inte.

Andra länder i Europa drabbas av samma internationellakris. Ändå är arbetslösheten lägre i 11 andra EU länder. Österrike, Nederländerna, Tyskland, Finland och Danmark med flera andra jämförbara länder har lägre arbetslöshetssiffror än vi.

 

Så varför ska vi vara med i racet till botten när vi i stället borde satsa på toppen. Vi borde vara bäst i Europa på att fixa arbetslösheten. Men regeringen har gett upp de föredrar att jämföra oss med krisländerna

Dessutom minskar regeringen på utbildningsplatser i landet. Medan våra konkurrentländer ute i världen satsar på utbildning för att höja utbildningsnivån och därmed sin konkurrenskraft, sänker alliansregeringen våra utbildningsambitioner. Den lilla satsning regeringen gör kommer inte på långa vägar upp till de utbildningsmöjligheter vi hade innan regeringen började nedmonteringen av utbildningchanser till alla.

Sverige behöver en regering med en tydlig politik mot arbetslösheten. Socialdemokraterna har en sådan politik. Vi har satt upp ett tufft mål med att ha den lägsta arbetslösheten inom EU till 2020. Sverige och Skaraborg behöver en socialdemokratisk regering för att Sverige att nå full sysselsättning och strävan mot toppen.


Kommentarer
Postat av: Eilert

Hur vill Du sänka arbetslösheten mer än att höja utbildningsnivån?

Svar: Vi socialdemokrater har satt ett ambitiöts mål med att bli bäst i EU eftersom vi vet att Sverige kan betydligt bättre än att vara en medlemåtta läs om målet här: http://www.socialdemokraterna.se/Media/nyheter/Nytt-mal-for-jobben/
Vi kommer att stimulera efterfrågan genom höjda barnbidrag, göra de lättare för företagare genom att ta bort sjuklöneveckan, investera i vägar,järnvägar, lägenheter, miljövänligare boenden mm, det ger många jobb. Dessutom vill vi höja kvalitén i skolan, sjukvården och omvårdanden det innebär fler anställda inom välfärden. Som du själv noterat vill vi satsa på utbildning i form av validering, komvux, yrkesvux, folkhögskolor, omskolning mm för att fler kan ta de nya jobben som växer fram
Monica.nu

2013-04-16 @ 11:36:08
URL: http://hem.passagen.se/ebjn
Postat av: Eilert

Tack för snabbt svar.
Varifrån kommer alla dessa pengar?
Höjer Ni skatterna kommer ju efterfrågan att minska.

Svar: Vi kommer att höja skatten för höginkomsttagarna inte för vanligt folk
Monica.nu

2013-04-16 @ 14:33:26
URL: http://hem.passagen.se/ebjn

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0