Om barns uppväxtvillkor

Barn borde ha rätt till båda föräldrarna. Därför är det viktigt med ett jämställt uttag av föräldraförsäkringen. Dessutom förbättras jämställdheten på arbetsmarknaden när arbetsgivaren vet att båda föräldrarna är hemma när barnen är små. Som det ser ut nu är det mamman som tar föräldraledigt, går ner i arbetstid och sköter hemmet menas pappan jobbar allt mer. För att utjämna skillnader i lön och arbetsvillkor krävs en förändring i uttaget av föräldrapenningen. Vi socialdemokrater vill att föräldraförsäkringen ska delas lika mellan föräldrarna.

Barns rätt till förskolan oavsett vad deras föräldrar gör är också viktigt för barnens trygghet och utveckling. Det är dessutom bra för föräldrarna som kan känna trygghet när de går till jobbet eller studerar. Därför behövs allmän förskola från två års ålder. Vårdnadsbidraget ska avskaffas och kvaliteten i förskolan och fritidshemmen ska förbättras. Den nyligen avslutatde partikongressen slog fast att kommuner ska ha lagstadgad skyldighet att erbjuda barnomsorg på kvällar, nätter och helger.

 


Kommentarer
Postat av: Mille

Papporna har oftast ett mer kvalificerat jobb och kan inte stanna hemma. För då kan pappan förlora jobbet. Och förlorar pappan jobbet så ryker den högsta lönen och bolånen blir övermäktiga. Därmed hamnar barnet på gatan eller i ghettona. Barn har rätt att slippa ghettona i Sverige.

Verklighet kallas detta.

2013-04-14 @ 13:37:48
Postat av: Henrik Larsson

Kan det vara så att mammor vill vara hemma och att de pappor som vill dela jämlikt inte får gehör för det?

2013-04-14 @ 14:55:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0