Regeringen glömmer Skaraborg – IGEN!

När regeringen presenterade sin vårbudget för några veckor sedan fanns det ett stycke om regional tillväxt. Så här står det:

”REGIONAL TILLVÄXT

Den utdragna lågkonjunkturen slår särskilt hårt mot vissa regioner. Regeringen anser att det finns behov av riktade insatser, bl.a. i form av kompetensförsörjning, företagsetableringar, innovationsinsatser, rådgivning och exportfrämjande. Mot denna bakgrund föreslår regeringen förstärkta insatser för regional tillväxt om 30 miljoner kronor 2013 och 10 miljoner kronor 2014. Därtill görs omfördelningar vilket möjliggör en total satsning på sammanlagt 80 miljoner kronor. Åtgärden riktar sig främst till län som drabbats särskilt hårt av konjunkturnedgången: Blekinge, Skåne, Värmland, Kronoberg, Gävleborg, Kalmar, Västmanland och Södermanland”.

 

Döm om min förvåning över att Skaraborg och Västra Götaland inte finns med i denna ”brandkårsutryckning”

Vi som drabbats så hårt av varsel och uppsägningar i Vara, Tibro, Skövde, Mariestad, Skara, Tidaholm med flera kommuner. Till och med Skövde som ska föreställa motorn i Skaraborg är arbetslösheten högre än i riket i övrigt.  

Här har vi 8,5% arbetslöshet, 25% ungdomsarbetslöshet och en långtidsarbetslöshet som bitit sig fast. Ändå ska vi inte få tillgång till brödsmulorna som regeringen delar ut för regional tillväxt.

 

Detta är ytterligare ett exempel på att de borgerliga ledamöterna från Skaraborg inte gör sin röst hörd i det borgerliga styret.

Här läggs Djurskyddsmyndigheten ner, Räddningsskolan läggs ner, SLU-utbildningar i Skara läggs ner, Högskolan i Skövde hotas, nödvändig breddning av E20 försenas osv

 

Landsbygden utarmas och regeringen gör ingenting för att hindra den utvecklingen. Det finns en förblindad övertro på att fria marknadskrafter ska fixa allting. Men det finns viktigare saker än sänkt skatt. Vi behöver satsning på kommuner och landsting för att klara vården och skolan. Det är ett gemensamt ansvar att det ska finnas service som apotek, skolor och poliser över hela landet.

Men regeringen har ledsnat och givit upp tanken på att det går att förändra, om de någon gång tänkt så vill säga


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0