S-kongress = Ansvar, framtid och entusiasm

Så var då den fantastiska S-kongressen över. Vi som varit i Göteborg sprids över landet igen beredda att göra vårt jobb för en valseger nästa år. Det har varit intensiva arbetsdagar från 7 på morgonen till 23 på kvällen med temagrupper, morgonmöten, distriktsträffar, valberedning, granskningsutskott, debatt och beslut i kongresshallen, seminarier, kultur och en mängd spontana möten med trevliga diskussionsglada socialdemokrater.
 
Nu har vi ett färdigt framtidskontakt att jobba för. Till skillnad från M-regeringen som bara har skattesänkningar på sin agenda har vi en mängd genomtänkta konkreta förslag. Vi ska knäcka arbetslösheten. Att ha ett jobb ger ekonomisk frihet och möjlighet till personlig utveckling för var och en av oss. Att alla bidrar med sitt arbete är avgörande för Sveriges utveckling och för att klara välfärden även i framtiden.
 
 
Vi ska vända utvecklingen i den svenska skolan. Alla elever ska nå kunskapsmålen i grundskolan. Sverige ska konkurrera med kunskap och inte med låga löner. Tillväxt och välfärd förutsätter en hög utbildningsnivå hos alla. Ökad jämlikhet ger fler jobb och en bättre ekonomisk utveckling.
 
 
Vi har en politik som utvecklar välfärden. Alla ska få likvärdiga möjligheter till utbildning, vård eller omsorg skapas också möjligheter till personlig utveckling för alla. En bra fungerande välfärd med hög kvalité är en tillväxtmotor som bidrar till fler jobb. Dessutom ska vi driva på omställningen för ett miljövänligare samhälle.
 
Allt detta och mycket mer har vi beslutat om dessa härliga dagar. Nu åker vi hem, kavlar upp ärmarna och kör....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0