Ses vi i Göteborg?

 

Jag brukar hävda att första maj är som julafton för oss socialdemokrater men undrar om inte partkongressen är ändå bättre. Vänner som inte setts på länge, kollegor som jobbar i hop men som inte hinner reflektera över läget. Fritidspolitiker, kommunpolitiker och rikspolitiker möts på samma arena och ska sätta ner foten i många viktiga frågor. Allt sker i en spännande miljö med intressanta debatter, utställningar, seminarier och mingel.

Nu när tusentals socialdemokrater, arbetarrörelsefolk och media drar till Göteborg gör vi det med glädje, entusiasm och en pirrande känsla om att vi ska lyfta Sverige tillsammans.  

Onsdagen börjar med ett spektakulärt öppningsprogram sedan delar vi upp oss i temagrupper beroende på vilka frågor som ombuden jobbat och förberett på hemmaplan. På torsdag ska vi välja Stefan Löfven som ordförande, på riktigt, dessutom ska vi debattera ekonomin, kommunikationer, internationella frågor och kvalité i välfärden. Fredagen börjar med: Fler jobb i nya och växande företag och fortsätter med Riktiga jobb med egen försörjning. Dessutom ska vi välja partisekreterare, diskutera bostadspolitik och ”vinster i välfärden”.

På lördag börjar vi med utbildning sedan tar vi oss an kriminalpolitiken, väljer nytt VU och debatterar ekonomisk trygghet innan vi kastar på oss tjusiga kläder och går på kongressfest. På söndag avslutar vi kongressen med miljöfrågorna och väljer en ny partistyrelse mm

Sedan skils vi åt, alla åker till sin del av Sverige styrkta av att ha haft intensiva, roliga och intressanta dagar som gett oss styrka kraft och mod att jobba för nästa års valsegrar

Ses vi i Göteborg?


Kommentarer
Postat av: Kent Karlsson

Hej! Hoppas det går bra på kongressen. Detta önskar en kollega från unga Örnar och förr och som sitter lite lite bakom dig på tåget!

Svar: kul :)
Monica.nu

2013-04-03 @ 09:53:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0