Skolan, barnen och framtiden

 

Idag har S-kongressen bland annat diskuterat skolan.

Vi har även tappat vår tidigare tätposition vad gäller en likvärdig skola. Den ökande skolsegregationen är en av huvudförklaringarna till de sjunkande kunskapsresultaten.

För att vända den negativa utvecklingen krävs investeringar i lärarna och fokus på kunskap och lärande, mindre klasser, ökad likvärdighet och minskade sociala klyftor.

Läxhjälp ska finnas för alla elever och vi ska inte ha några avgifter i grundskolan.

Förutom skolan har vi debatterat kvalitén i på fritidshemmen med moderna öppet tider precis som förskolorna måste ha. Att ha öppettider när föräldrarna arbetar som chaufförer inom vården, i affärer och i andra service yrken är nödvändigt för att barn ska ha en trygg uppväxt.

Just nu pågår den spännande debatten om att barnen har rätt till båda sina föräldrar. Att båda föräldrarna ska ta ansvar i hemmet och för barnens uppväxt och dessutom vara tillsammans med dem. Ett mer jämställt uttag av föräldraförstärkningen är bra för alla.

 


Kommentarer
Postat av: Webbyrå i Borås

kram på dig Monica! Du skriver verkligen en jättebra blogg. En polare till mig länkade den på facebook för ett tag sedan och nu följer jag din blogg varje dag efter jobbet. Kan lixom inte låta bli :-) Du skriver så bra. Jag skriver själv en blogg om att blogga, så vill du ha förslag på hur du kan göra din blogg bättre så spana in mina bloggtips :-)

/Lina

kram <3

2013-04-06 @ 17:23:30
URL: http://synapswebb.se/blogg-hur-gor-man/
Postat av: Agne Gustafsson

Får se vad partikongressens beslut om vinster i välfärden är värt. Då ska vi först vinna valet. Sedan lagstifta och börja tillämpa. Ja, vadå ? Inget kommunalt etableringsveto säger Löfvén. Jo kommunen ska avgöra om det finns utrymme för privata och andra "friskolor", ställa kvalitetskrav och kontrollera, säger andra. Då får vi se om det blir som i Lidköping. Efter svidande kritik från Skolinspektionen fick Thoréns Gymnasium som ny ägare till Portalen kommunalt ja till att starta Naturvetenskapligt program, men nej till estetiskt program. Detta bl.a. med motiveringen "Vi kan ju inte säga nej till allt"... Så nu vet man i Lidköping inför framtiden att; "Sök två, så får du åtminstone en". Är det på denna nivå kommande kommunala avvägningar och kvalitetsuppföljningar kommer att göras ? Bäva månde riskkapitalisterna.

2013-04-07 @ 14:06:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0