Ylva Thörn på Skaraborgs distriktskongress

 
 
Det är härligt att träffa socialdemokrater från hela Skaraborg. Idag har vi distriktskongress i Nossebro skola och 150 ombud från 15 kommuner stålar samman för att diskutera politik. Visserligen har vi en representant från partistyrelsens VU genom vår distriktsordförande Urban Ahlin men vi fick även möjlighet att lyssna på biträdande partisekreteraren Ylva Thörn.
 
Ylva talade om bristerna i välfärden, om arbetslösheten, om unga som förvägras rätten till egen försörjning och arbetsgemenskap. Hon beskriver hur regeringen hellre grillar korv än att göra något mot arbetslösheten. Dessutom sänker de hellre skatten än att åtgärda bristerna i välfärden. Vår politik handlar om ordning och reda i ekonomin och åtgärder för fler jobb.
 
Det handlar om forskning, trygghet, investeringar, stimulerad efterfrågad genom höjt barnbidrag, satsningar på utbildning i olika former mm Det behövs bättre matchning mellan företag och arbetslösa. Det behövs yrkesutbildningar, högskoleplatser (de har dragit ner 20 000 platser). Tyvärr låses människor i stället in i FAS3, vi vill befria dem från den inlåsningen. Sveriges framtidsväg är högre och mer utbildning inte lägre löner, slog Ylva Thörn fast.
 
Sedan gick hon in på hur vi vill stärka skolan från förskolan till Komvux och hur lärarna behöver stärkas i sin roll. När det gäller välfärden är det mycket en jämställdhetsfråga enligt Thörn eftersom kvinnor tvingas till oavlönat jobb när välfärden inte fungerar. Dessutom är många välfärdsarbetare just kvinnor som stressar, lyfter tungt, och slits ut för tidigt. Hon talade också om miljön, om vårt framtidskontrakt, ordning och reda i välfärden och många andra spännande utmaningar som vi står inför.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0