En jämställd värld är möjlig

 


Nu har S-kvinnors förbundsmöte startat i Riksdagens andra kammarsal. Vi ska undanröja kvinnors underordnade ställning i familj, arbetsliv och samhälle. Vi vet att de är möjligt. Men för att kvinnors frihet ska kunna förverkligas behövs ett solidariskt samhälle. Frihet till ett eget jobb, egen försörjning och möjlighet till att förverkliga sina drömmar.

Utan en fungerande välfärd är kvinnors frihet hotat.
Men den jämställda, svenska skatte- och välfärdsmodellen under trycket av en kvinnofientlig borgerlig skattesänkarpolitik. För Sveriges kvinnor står mycket på spel.

Utan tillräcklig välfärdsservice hotas många kvinnors livskvalitet, liksom chansen till en egen, rimlig försörjning. Den borgerliga regeringen har inte räknat upp stödet till kommunerna i takt med inflationen. Skattesänkningar urholkar välfärden Det behövs en bra omsorg till de äldre, det behövs kvalité i förskolan och barnomsorg på obekväm arbetstid. Det behövs pengar för att säkra rätt till heltid och en samlad arbetsdag. Pengar till fast jobb i vården och högre löner för lärare. osv

Mycket står på spel och så här ett år före valet blir S-kvinnors politik viktig för det socialdemokratiska partiet. Vi kan bidra till valsegern och därmed också bygga upp tryggheten i välfärdssystemet och fler jobb igen.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0