Jobben försvinner på landsbygden

 
Visst är sommaren skön och visst är det härligt med den Svenska landsbygden. När vi cyklar till sjön för att bada och simma, cyklar vi genom skog och mark och tänker på hur många som bodde på landsbygden tidigare.
 

Jobben inom jordbruket har minskat med 20 procent sedan den borgeliga regeringen tillträdde . Det är alltså var femte heltidstjänst som försvunnit.

Detta är statistik som riksdagens utredningstjänst analyserat åt oss och den bygger på Jordbruksverkets undersökningar. Det skulle behövas ett brett samarbete mellan partier, branschföreträdare, industri och intresseorganisationer för att nå lösningar .

Det behövs en bred och långsiktig livsmedelstrategi. Vi  socialdemokrater vill säkra jobben med bland annat större möjligheter till export. Sverige kan utveckla matprodukter, varumärken och hittar sätt att producerar med rationellt.  Vi har föreslagit ett nytt organ, samägt av stat och bransch, Svensk Mat. Näringen och industrin är positiv.

Sena behövs det en mängd olika satningar på gles och landbygd för att företag ska kunna finnas kvar eller placera sig utanför stortsäderna. Det behövs en tydligare näringspolitik, en regionalpolitik och för den delen också mobiltelefoi som fungerar i hela landet.

Men regeringen är slut på ideer, det enda de kan komma på är skattesänkningar och det har inte hjälpt landsbygden.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0