Löfven, Ohlsson och resten

 

Det går knappast att sammanfatta den intensiva helgen med Löfvens sommartal, hans tydliga feministiska tal på S-kvinnors förbundsmöte och hans löfte om en tydligare jämställdhetspolitik.

Carina Ohlsson får en ny spännande men tuff uppgift att som S-kvinnors ordförande driva på i partiet för heltidsjobb, jämställd föräldraförsäkring och barnomsorg/förskola/fritids på moderna öppettider.

Annars var det väl Arbetsförmedlingens generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist som ”stal showen” i helgen när hon tvingades sluta.

 

Frågan är nu när avgår de ansvariga i regeringen som drivit denna oansvariga massarbetslöshetspolitik. Efter att ha sänkt skatterna med 100 miljarder utan att det sänkt arbetslösheten har de givit upp och stoppar in folk i FAS3 i stället. De sänkta skatterna har i stället urholkat välfärden. Det har inte heller hjälpt med at straffa det arbetslösa med lägre ersättning, det blev inga fler jobb av det. Som lök på laxen har regeringen försämrat människors möjlighet till utbildning genom olika typer av neddragningar på Högskolor, Komvux och arbetsmarknadsutbildningar.

 

Men i alla fall så ser jag stora möjligheter för oss socialdemokrater att lägga på en offensiv för fler jobb, kvalité i välfärden och kunskapsutveckling.  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0