Sekten Lundsberg

Ibland hör vi talas om slutna grupper som har egna regler och lagar än samhället i övrigt. Sekter där grupptrycket blir så stark att ingen vågar berätta om övergrepp. Eftersom de som visar sig svaga genom att säga att de inte ställer upp på förtryck eller misshandel får inte vara med i gänget längre.

Unga som absolut inte vill säga att de misshandlas eftersom de då skulle frysas ut. Föräldrar som är angelägna att deras barn ska klara ”mandomsprovet” som de ska kunna använda som merit i resten av livet. Hemligheter om övergrepp ska bara vara stärkande för gruppen.  

 

Johanna Frändén skriver i Aftonbladet om hederskultur och jag tycker att det liknar en sekt. Rätt eller fel?  Jag förutsätter att skolinspektionen har fog för att stänga skolan.

 

Att ett par hundra elever, lärare och dess ledning totalt missat värdegrunden om människors lika värde har väl knappast undgått någon vid det här laget. Undantagsvis de själva och Ian Wachtmeister som tycker att Lundsberg är en utmärkt skola att gå i.

 

Det är klart att det är fruktansvärt att ryckas bort från sin invanda miljö och jobbigt att hitta andra lösningar. Men en skola som inte vilar på värdegrunden med allas lika värde hör inte hemma i ett modernt samhälle, det är en historisk relik från 1800-talet

 
 

Kommentarer
Postat av: Anders Nilsson


Du missar att för sistaårseleverna kommer det
att betyda svårigheter med att hålla betygsnivå,
eller oro för att inte kunna göra det i ny skola.
Rättvist? Skolinspektionen kommer att falla på
att man inte beaktat proportionalitetsprincipen.
Hur man man i april godkänna skolan och i augusti
stänga den? Var finns inkompetensen?

2013-08-29 @ 16:32:46
Postat av: Ola Lundgren

Min farfar cyklade i nästan 80 år utan hjälm. Hur ofta cyklar du utanför mediajippo?

Svar: Jag cyklar varje dag, dessutom cyklar jag Vätternrundan varje år mm
Monica.nu

2013-08-30 @ 05:12:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0