Stöd Syriens kvinnor

 

 
Det som sker i Syrien just nu är så hemskt och ofattbart att det är svårt att ta in. Ändå sker övergreppen. Dödandet och lidandet är ohyggligt, omvärlden kan inte bara tiga still.

Mer än 100 000 människor har mist livet. Lidandet är omätbart. Kvinnorna från Syrien vet vad det handlar om. Men de vägrar ge upp kampen för fred och frihet. De behöver ditt stöd. Därför startar Palmecentet en insamling tillsammans med Aftonbladets ledarsida. Sätt in din gåva på plusgiro 570-2 och märk det Syriens kvinnor.

Ett hundratal kvinnor har startat The Syrian Women Network med stöd av Palmecentret. Nätverket samlar organisationer och individer i och utanför Syrien som representerar en mångfald av regioner, generationer, etniska grupper och yrkestillhörigheter.

Nätverket arbetar för jämställdhet, fred och demokrati. Målet är att öka kvinnornas inflytande i fredsprocessen och i ett framtida, fredligt Syrien. För att en hållbar fred ska kunna nås måste kvinnorna vara delaktiga i lösningen. Det har FN slagit fast otaliga gånger. Det är omöjligt för demokrati att utvecklas om hälften av befolkningen inte inkluderas i processen.

Många är de stats- och regeringschefer som talat sig varma för kvinnligt inflytande. Men det räcker inte med vackra ord: Det gäller att gå från ord till handling. Det är just vad de syriska kvinnorna gör.

 http://www.palmecenter.se/

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/karinpettersson/article17339122.ab

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0