Även Björklund behöver läxhjälp

 
Ok, först och främst ska jag slå fast att skolresultaten sjönk även under vår tid. Vi skulle ha gjort mer för lärarna, investerat i mindre klasser och mer kunskap redan då. Men att göra som Björklund just nu gör. dvs skyller på alla andra än att ta sitt ledarskap på allvar är inget annat än en katastrof för barnen, skolan och framtiden. Björklund är den skolminister som suttit längst av alla.
 
Givetvis har han ansvar för att skolresultaten sjunker som en sten. jan och den borgeliga regeringen har haft snart åtta år på sig, nu är den sista utvärderingen gjord och det är tydligt att regeringens skolpolitik har misslyckats fundamentalt: kunskapsresultaten faller dramatiskt och klyftorna i skolan växer.  
 
Barn och unga får betala priset för regeringens misslyckande. Att regeringen prioriterar skattesänkningar framför nödvändiga investeringar i skolan och mindre klasser är oförsvarbart. 


Vi socialdemokrater är beredda på att ta ansvar för att  stärka skolan i grunden. För att vända utvecklingen i skolan krävs större investeringar, i mindre klasser och fler lärare med bättre villkor. Vi behöver inte fler skattesänkningar, dåligt genomarbetade förslag och ökad skolbyråkrati. 

Våra förslag leder till att alla barn ska ha en bra start på sin skolgång, vi investerar i mindre klasser. Från förskoleklass till och med årskurs 3 ska antalet barn i stora klasser minska med upp till fem barn per klass. Det ger lärarna mer tid med varje elev – både de elever som behöver mer stöd för att nå målen i skolan och de som vill ha mer stimulans. Vi investerar i att erbjuda läxhjälp till alla, i fler lärare och mer kunskap.
 
 Det krävs krafttag för att vända utvecklingen i skolan. Björklund får bakläxa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0