Jobben, skolan och jämlikheten

 

I helgen fick jag förmånen att besöka SSU Skaraborgs kurser på Axvalla foklhögskola.Det är oerhört stimulerande att träffa nyfikna, engagerande och intresserade ungdomar.

Vi diskuterade vikten av en riktig jobbpolitik. Dvs inte bara säga att man har en jobbpolitik, som den borgerliga regeringen gör och sedan sänka skatterna gigantiskt i tron att det ska fungera bara för att det gör det i nationalekonomiska teorin. I praktiken skapas jobb genom efterfrågan, investeringar och tilltron på framtiden. I dagens stenhårda internationella konkurrens måste vi hela tiden stärka vår utvecklingskraft och kompetens. Vi investera i utbildning och kompetensutveckling, investera i järnväg, i bostadsbyggande, ombyggnation till mer miljöanpassade moderna lägenheter och i forskning och utveckling m.m.

 

 

Vi pratande om skolan också. Tyvärr sjunker skolresultaten som en sten just nu, det vill vi socialdemokrater ändra på. Utbildning är nyckeln till framtidens jobb och konkurrenskraft, men också till människors frihet att forma sina egna liv. Vi socialdemokrater vill investera i mindre klasser, fler lärare och speciallärare. Givetvis ska vi satsa på kvalité på högskolorna och på att fler får chansen till högre utbildning. Sådant bygger sammanhållning och gör Sverige starkare.

 

Avslutningsvis tog jag också upp frågan om jämlikhet och styrkan i ett samhälle som håller ihop. Till skillnad från de som vill ha större lönespridning, fler låglönejobb och skattesänkningar för de som har det bäst, vill vi socialdemokrater satsa på att minska skillnaderna. Med mindre skillnader mellan män och kvinnor, mellan sjuk och frisk och mellan stad och land blir samhället tryggare och det tjänar alla på. Därför vill vi fortsätta bygga ett välfärdssamhälle för alla

 

.

 

Det var som sagt kul att träffa SSUarna och det kommande året kommer vi få många roliga, spännande stunder och jag hoppas jag stöter på dem under supervalåret.


Kommentarer
Postat av: Evelin

Det var riktigt intressant!

2013-12-01 @ 22:29:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0