S-kvinnor kräver mer resurser till hemvård och äldrevård

 

 


På sitt senaste medlemsmöte hade S-kvinnor i Skövde en särskild gäst från hemvården i Skövde. Det blev en tydlig beskrivning och slimmade scheman, stress, tunga lyft och dåligt betalt. Kvinnorna som jobbar inom hemvården är ett segt släkte men får jobba oerhört hårt för att hinna med alla sina vårdtagare och ge dem den vård och kärlek de behöver.

De ska ge ögondroppar och ta på stödstrumpor på några minuter, de ska värma den omtalade maten från Sala och de ska lyfta, duscha och klä på de äldre på ett värdigt sätt, sedan ska vi stressa vidare till nästa vårdtagare. Det är orimligt stressig arbetssituation för kvinnorna som jobbar inom vården. Det får till följd att de äldre kommer i kläm.
Men det skulle inte bli ett dugg bättre med att privatisera hemvården. Då skulle det bli ännu mer delade turer, värre scheman och sämre arbetsmiljö.

Förutom informationen från hemvården upprörs S-kvinnor av att fritidsaktiviteterna för de äldre blivit sämre på bland annat på Käpplundagärde och servicehuset Bagaren.
Kaféer som stängs, äldre som inte får delta i fritidsaktiviteter pga av personalbrist är inte värdigt våra äldre, vi kräver en bättring.

Socialdemokraterna i Skövde har avsatt 11 miljoner mer till omvårdnadsnämnden i sin budget än vad det borgerliga styret bestämt att det ska vara. De 11 miljonerna hade kunnat användas till bättre öppettider på äldrekafeer, mer personal, mindre stress och bättre trivsel


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0