Satsa mer på lärarna - inte mindre


Moderaten Torbjörn Bergman avslöjas i dagens SLA med fördomsfulla synpunkter om lärare. Det är oerhört trist att företrädare för "etablerade" partier uttalar sig så nedlåtande om en så viktig yrkeskår.


Det enskilt viktigaste för elevernas resultat är att de möter skickliga och engagerade lärare. En central del i vår skolpolitik är därför att öka professionalisering av läraryrket där lärarna har rätt till en systematisk kompetensutveckling, har gott om tid att bedriva och utveckla undervisningen samt högre lön och möjlighet att göra karriär som lärare i skolan. Det är också viktigt för att fler unga ska se läraryrket som ett drömyrke och söka

 

till lärarutbildningen.

Andelen elever som inte når målen i grundskolan och är behöriga till ett nationellt program i gymnasiet har ökat med nästan 20 procent sedan 2006, från 10,5 % till 12,4 %, det handlar om cirka 12 000 elever årligen

För att ge varje elev möjlighet att lyckas måste alla skolor vara en bra skola. Skolor som har många elever som inte når målen i skolan behöver utvecklas i snabbast takt för att varje elev ska ges förutsättningar att lyckas i skolan.

Vi socialdemokrater har föreslagit att skollagen ska förändras så att resurser till skolan ska fördelas efter elevernas behov. Det ger möjlighet för skolor med tuffare förutsättningar att anställa fler eller bättre betalda lärare.


Vi behöver investera mer i skolan – för att höja kunskapsresultaten och för att säkerställa att varje barn får möjlighet att nå till toppen av sin förmåga.

.


Kommentarer
Postat av: Bert

Torbjörn Bergman är ju Moderat.
han skriver.
Han menar lärarna är "lågpresterande" och menar att de "kommer från den lägst intellektuellt presterande halvan av befolkningen"

Tycker nästan det hela är komiskt.
Vad ska man då säga om Moderater.
Snacka om lågpresterande.

De har väl kört precis allt i Botten i Sverige.
Det enda man högpresterat är pengaflödet till sin egen ficka.

Torbjörn tillhör nog en av de moderater som är riktigt ordentligt "lengräddad."

2013-12-19 @ 20:28:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0