Snacka skolans innehåll inte huvudman

 

Skolresultaten sjunker som en sten och Björklund skyller på sossarna, föräldrarna, eleverna och kommunerna. Inget är tydlighen hans ansvar, trots att han och den borgerliga regeringen hade goda ambitioner har de misslyckats totalt.

De svenska kunskapsresultaten har sjunkit dramatiskt i matematik, naturvetenskap och läsförståelse. Sverige ligger nu under OECD-genomsnittet i alla ämnen och Sverige har sämst kunskapsutveckling i hela OECD.

Bjröklunds svar på det skulle vara att förstatliga alla skolor. Eller jag vet inte om han vill förstaliga alla, men åtminstone de kommunala skolorna. Men vad skulle det hjälpa i det här läget när det är staten som är problemet? När jag twittrade om att då kunde vi väl böra förstatliga friskolorna så blev det en mängd reaktioner på att det går ABSOLUT inte.

Men när Björklund hävdar att det går att förstaliga de kommunala skolorna hör jag inte samma klagokör.

Om den borgerliga regeringen ville ha förbättrade skolresultat är det väl viktigare att prata innehåll, kvalité, fler lärare, mindre klasser och mer kunskap än huvudman?

Vi socialdemokrater ska skapa en kunskapsskola med höga resultat där varje barn får förutsättningar att lyckas och där det är ordning och reda i skolsystemet. Förutom mindre klasser och skickliga lärare vill vi ha en jämlik skola där alla barn lyckats utifrån sina förutsättningar. Dessutom vill vi stoppa vinstjakten i skolan.

Vi sätter skolinvesteringar före nya skattesänkningar.

 

läs mer: socialdemokraterna SVD


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0