Snart blir vi fem eller fler....

 

När bästa länsbänken tog årets julkort framför granen på Rosers Salonger i Skara konstaterade vi att nästa gång är vi fem på kortet. 

 


Vi står inför ett valår och det är klart att vi satsar på att ta minst 5 socialdemokratiska mandat från Skaraborg. Det har hänt många positiva saker för Skaraborgs partidistrikt under de senaste åren. Och skulle den senaste SCBn med 50,5% stå sig tar vi storslam med 7 mandat, det skulle vara fantastiskt bra för jobben, skolan och välfärden.

 

I veckan blev valberedningen klar med våra regions och riksdagslistor, de fastställs på distriktskongressen i Götene den 25 mars. Men nu står det klart att vi fyra som poserat framför julkortet står på valbaraplatser om än i annan ordning. S-kvinnors förbundsordförande ska givetvis ha en så framträdande plats som möjligt. Sedan Carina Ohlsson valdes i augusti deltar hon också på partiets VU-möten där Urban Ahlin ingår sedan kongressen i april. Det är ju också några exempel på att det hänt mycket positivt för Skaraborg i år.

Dessutom har vi tre nya spännande kandidater på platserna 5-7. Erik Ezelius 27 år, Tidaholm, Ida Ekeroth 23 år, Mariestad och Sebastian Clausson 31 år, Skara (Urban är 49 år, Carina och Patrik är båda 57 år och jag är 54 år på valdagen)


Efter en valvinst händer det mycket. Ministrar och statssekreterare mm ska ju utses så det är inte omöjligt att både Erik, Ida och Sebastian kommer in i Riksdagen nästa höst. 

Men vi vet ju hur det blir i en valrörelse, allt kan hända och ingeting är klart.
Då får plötsligt alla partier lika mycket utrymme i media oavsett om de är aktiva eller inte.
Självklart är det inte bara media som spelar in, det är mycket annat som kan hända.
En ny fråga kan dyka upp (sälar, naturkatastrof, bankkrasch..... ) eller det visar sig att någon företrädare gjort något ovanligt korkat m.m.

Allt sådant förändrar förutsättningarna men det ser onekligen bra ut inför valet när vi går på julledighet om en vecka.

 


Kommentarer
Postat av: Fredrik Sjölin

En riksdagsledamot bör sitta max 2 valperioder.

2013-12-13 @ 12:46:31
Postat av: Stefan

Hur länge hade du tänkt sitta i riksdagen?

Svar: Inte för att jag sitter i Riksdagen, men jag förstår vad du menar. Att ha ett förtroendeuppdrag hänger på just det förtroende. Jag är överväldigad över att få förtroendet av arbetarekommunerna och valberedningen att få bli omvald. Det är distrikstkongressen, dvs medlemmar utsedda av sina arbetarekommuner som avgör vilka som står på listan och slutligen väljarna som avgör vilka som ska företräda socialdemokraterna från Skaraborg. Jag står tillförfogande i hundra år..... (Det senare var ett skämt :) )
Monica.nu

2013-12-13 @ 14:45:13
Postat av: Hans Thorsell

Fantastisk styrka i vårt parti att vi har unga människor som vill fortsätta det demokratiska arbetet!! Men en gammal fossil som jag, 72, oroas av att drygt 20 % av befolkningen inte har någon representant. Och inte heller utlandsfödda, tycks det. Är det en obefogad oro??

2013-12-14 @ 07:15:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0