Var är jobben i Skaraborg?


I Skaraborgs allehanda, SLA, andas den borgerliga ledarskribenten Niklas Lindstrand ut. Äntligen ett under som ska vända den tunga hösten för den borgerliga regeringen. Han skriver att hösten varit blytung med sjunkande skolresultat mm. Misslyckanden men att inte kunna förankra sina beslut i riksdagen och därmed inte få igenom alla skattesänkningar till de som har det bra känns tydligen jobbigt.
Men sedan skriver Lindstrand att nu har undret i form av vändningen på arbetsmarknaden kommit. Det är naturligtvis bra att det äntligen blir lite ljusare för alla de 400 000 som inte har ett jobb. Men tyvärr ser det inte bättre ut i Skaraborg och i Skövde.

Den borgerliga regeringen har bara har ett enda recept mot arbetslösheten (och mot allt annat också för den delen) dvs skattesänkningar. Sedan sitter de och håller tummarna på att "marknaden" ska fixa resten. En sådan passiv hållning är naturligtvis förödande för gles och landsbygd. Urbaniseringen går med rekord fart och regeringen kan inget göra åt det eftersom de inte vill lägga sig i.
Därför är 8,2 % arbetslösa i Skövde trots att vi har bra förutsättningar att vara navet för östra delen i Västra Götaland. Hela Skaraborgs arbetslöshet är oacceptabel.

Vi vill ha ett samhälle där alla behövs. Inte ett samhälle där problemen växer sig allt större och där svaret på alla frågor är ytterligare en sänkt skatt. Sverige behöver mindre av egoism och mer av samarbete. Bara så kan vi skapa en bättre framtid för alla.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0