Fattiga barn i Skövde

Trots att fattigdomen ser anorlunda ut här i Sverige än på andra håll så finns det.  Det finns barn här i Skövde som inte kan åka på skolutflykt när det kostar något, barn som inte kan ta hem kompisar, barn som inte kan köpa kläder, t.o.m barn som lägger sig hungriga. Det har vi S-kvinnor fått veta genom de frivilliga hjälporganisationer som finns, särkilt tydligt blev det när vi pratade med Frälsningsarmen. 

Arbetslösheten stiger från en redan hög nivå, skolresultaten har sjunkit under sex år i rad och klyftorna ökar människor emellan. En konsekvens av den höga arbetslösheten är att allt fler barn i Sverige växer upp i ekonomisk utsatthet. Men så länge barn inte kan välja sina föräldrar har vi ett gemensamt ansvar för alla barn. En av våra viktigaste framtidsfrågor måste därför vara att ge alla barn bra och jämlika uppväxtvillkor.
För att minska barnfattigdomen krävs fler jobb och en bättre utbildning. För i grunden är detta ett arbetsmarknads- och utbildningsproblem.

Det handalr också om en bra förskola med moderna flexibla öppettider, det behövs fritidshem och fritidsgårdar.

Arbetslösheten ligger idag på en högre nivå än när regeringen tillträdde och varslen ökar. Att den borgerliga regeringen dubbelbestraffar de sjuka och arbetslösa gör inte saken bättre 
Barnfattigdom är något som vi socialdemokrater aldrig kan acceptera. Men det handlar också om Sveriges framtida tillväxt. Om Sverige ska kunna konkurrera med kunskap i framtiden - snarare än sänkta löner – då har vi inte råd att lämna vissa av barnen utanför eller bakom oss. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0