Jag visste det, jag visste det!

 

Naturligtvis påstod borgarna att de hade satsat på utbildning idag när vi besökte arbetslöshetsdrabbade Tibro.

Redan idag är över 550 personer arbetslösa, i april går närmare 200 till ut i arbetslöshet när Swedwood slår igen.

 

Vi fick en gedigen genomgång av såväl ledningen, facket som arbetsförmedlingen. Alla försökte nu göra det bästa av situationen men det finns en stor rädsla och frustration hos de drabbade över vad som ska hända framöver.

Företaget har funnits i fördetta möbelmeckat Tibro ända sedan 1932 och har på senare år varit en direkt underleverantör till Ikea.

 

Vi diskuterade vilka bristyrkesutbildningar som finns, vilka andra yrkesutbildningar, valideringsmöjligheter och chanser till jobb som finns.

 

Men sedan blir det lite tragikomiskt över situationen när de borgerliga ledamöterna plötsligt sa att de inte ville prata politik, utan göra det bästa av situationen.

Men kära nån, ska de plötsligt bli opolitiska tjänstemän, eller vadå?

Det är ju politiken som kan göra skillnad, men det ville de borgerliga ledamöterna från M,C,KD och Fp inte kännas vid.

 

När jag påpekade att det bevisligen inte har lett till några nya jobb att sabba a-kassan, det har bara gjort människor rädda, då tittade de ner i golvet för att inte låtsas om att de är en del av problemet.

När jag sedan sa att det behövdes med utbildning inte mindre. Då kom den väntade kommentaren att de minsann har satsat på utbildning.

 

Jag undrar om de tror sig själva?

Det är ju sant att de lagt tillbaka lite av alla de tusentalsplatser som de skurit bort. Men att påstå att det skulle vara en satsning är som att gräva en fyra meter djup grop och sedan lägga tillbaka en meter grus i tron att färre gör illa sig om de ramlar 3 meter i stället för 4 meter

 

Siffror från Skolverket visar att antalet heltidsstuderande på Komvux fallit från 142 443 år 2006 till 86 630 år 2010, och antalet personer i arbetsmarknadsutbildning har fallit från 44 836 till 19 081.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0