Moderna Bergmansgården i Töreboda

 

Igår hade jag äran att få inviga ”nya” Bergmansgården, en modern förskola i samma hus som äldreboendet.

Töreboda tog emot i sitt bästa vinterväder med gnistrande snö och ljusgul sol.

Barn och gamla samlades i foajén tillsammans med byggfirmor och Riksbyggerepresentanter.

Vi bjöds på både snittar och tårta av gymnasieelever som de själva hade bakat. Vi sjöng, kanske mest barnen som sjöng eftersom de hade övat men vi andra sjöng med så gott vi kunde.

Sedan fick jag en visning av den fina förskolan och i trygghetsboendet på andravåningen.  

Det är imponerande att all personal erbjöds och jobbade heltid, det är tyvärr allt för vanligt att kvinnor erbjuds deltid för att de är kvinnor.

En annan bra sak med Bergmansgårdens förskola är de moderna öppettiderna. Att de har öppet till kl.22 gör att föräldrar kan känna sig trygga och barnen slipper åka runt bland grannar, släktingar och goda vänner när föräldrarna jobbar på kvällarna.

 

Jag fick också möjlighet att hälsa på barn och personal i flaggskeppet för Töreboda : förskolan Kastanjen. Det var en helt fantastisk byggnad, tack vare att personalen varit delaktig i planlösningen hela tiden. De får ta emot många studiebesök från kommuner som planerar att bygga nya förskolor. Det är höj och sänkbara diskbänkar, skötbord och målarbänkar. Där utstrålades en väldig kreativitet och ändå var allt tyst tack vare en smart dämpning av ljudet

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0