Vad gör de borgerliga företrädarna när SLU i Skara lägger ner?

 

Först var det djurskyddsmyndigheten som fick lägga ner i Skara. Sedan hotades utbildningar på Högskolan i Skövde och nu läggs SLU ner.

Det känns bedrövligt att Sveriges Lantbruks Universitets, ska lägga ned kandidatutbildning i etologi- och djurskydd samt djurskötarutbildningen  i Skara. I praktiken kommer detta med största sannolikhet att innebära att hela SLU försvinner från Skara.
Trots att jag känner centraliseringsivern i Sverige idag är jag ändå förvånad över beslutet, jag  trodde att SLU tagit intryck av de protester som framförts.
Det är här lantbruksnäringen finns, samverkan med näringen är god och Skaraborg har behov av högre utbildning vilket senast Västsvenska handelskammarens rapport som presenterades i veckan visar.

Runt om i Skaraborg blir det allt längre till närmaste butik, mack eller serviceställe. Små företagen får allt svårare att verka och utvecklas.

2000 varsel i Skaraborg slår hårt mot arbetstillfällena och arbetslösheten ökar.

Småhusen, villorna i Skaraborg har inte fått lägre fastighetskatt som de borgerliga företrädarna lovade. Vi har inte fått några fler polisstationer som borgerliga företrädare påstod att det skulle bli. Apoteken är visserligen fler i Skövde och Lidköping men de hotas utanför städerna dessutom finns inte den medicin som efterfrågas, däremot ett väldigt stort utbud av plåster och hudsalva…..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0