Vem styr Skövde?

 

Vem som styr Skövde egentligen. Det känns som om det är ett gungfly utan vare sig politisk styrning eller administrativ styrning för närvarande. Det är ju mycket allvarligt eftersom vi ska vara ett tillväxtnav i Västra Götaland

Det är positivt att Skövde växer men jag är orolig för att vi får växtvärk om inget görs.

Ingen vet vart besluten för Skövdes framtid tas. Den borgerliga ledningen stoppar in ”besvärliga frågor” i malpåse eller utredningar. Vi står utan kommundirektör, även om jag tror att tjänstemännen jobbar på alldeles utmärkt behöver de ha en styrning och veta vart vi är på väg. Eller åtminstone veta hur det ska bli framöver.

 

 Fullmäktige ställs in pga för få ärenden i kommunstyrelsen trots att vi borde ha väldigt mycket att diskutera och ta beslut om. Socialdemokraterna, mp och v har lagt en mängd motioner som bara harvar omkring i systemet utan att nå fram till kommunstyrelsen.

I kväll ska vi ha årets första fullmäktige och vi har lagt in två informationspunkter för att vi har så få beslutsärenden.

 

Dessutom har vi en borgerlig regering som vänt Skaraborg ryggen.

Skövde växer tack vare Högskolan. Det är katastrof att den borgerliga regeringen inte vill satsa där och att de borgerliga riksdagsledamöterna från Skaraborg gör så lite för att ändra det.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0