borgarnas arbetslinje ger inga jobb, bara fattigare arbetare

Såg Reinfeldt i Agenda säga att jobbskatteavdragen är det viktigaste intrumentet att till fler jobb. Otur då att det inte ger några jobb. Arbetslösheten ökar, sysselsättningen står still och långtidsarbetslösheten tredubblats. Nyligen presenterade Eurostat siffror som visar att arbetslösheten växer snabbare i Sverige än i alla andra EU-länder förutom Spanien. Så ser facit ut efter en och en halv mandatperiod med ”arbetslinjen”.

De differentierade a-kasseavgifterna är ett fiasko och Reinfeldt säger att han är beredd att lyssna på arbetsmarknadens parter om vad de tycker om detta fiasko.

När det gäller reformer som sänkt restaurangmoms så sitter Reinfeldt i Agenda och säger att han är i konflikt med vänstern som vill ta bort alla restaurangjobb.

Men hallå, vad säger karl? Vem, vilka, har sagt att alla restaurangjobb ska bort? Jag har inte hört någon säga det.

Däremot har vi sagt att de 5 miljarder i branchstöd till restaurangnäringen, ska bort eftersom det inte har gett några nya jobb.

Vi socialdemokrater menar att vi istället måste använda de resurser vi har för att investera i det som långsiktigt bygger Sverige starkt. Den som inte har ett jobb ska få stöd, utbildning eller praktik som leder till jobb. Återvändsgränden Fas 3 ska avskaffas och ersättas med aktiva insatser som leder till jobb. Arbetslösa unga ska få stöd från dag ett. Vi vill investera i fler högskoleplatser, yrkesutbildning i de branscher där företagen har svårt att hitta medarbetare och ge unga möjligheter till traineeplatser. Vi vill införa utbildningsvikariat så att redan anställda kan komplettera och bygga vidare på sin utbildning samtidigt som en långtidsarbetslös får praktik och jobb inom viktiga framtidsbranscher.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0