Centern överger Skaraborg – allt till Stockholm

 

Nu har visserligen landsbygdsministern varit i Skövde och lovat en bondeutredning, men det räcker inte. Det behövs långsiktiga spelregler för näringslivet och regelförenkling, för att gröna näringar ska kunna växa. Vi skulle kunna utveckla bioenergin på ett helt annat sätt än idag till exempel.

 

Runt om i Skaraborg blir det allt längre till närmaste butik, mack eller serviceställe. Små företagen får allt svårare att verka och utvecklas. Det blir sämre möjligheter till utbildning när både Komvux, Högskolan i Skövde och SLU i Skara får sämre förutsättningar och till och med hotas.

Varslen i Skaraborg slår hårt mot arbetstillfällena och arbetslösheten ökar.

 

Småhusen, villorna i Skaraborg har inte fått lägre fastighetskatt som de borgerliga företrädarna lovade. Vi har inte fått några fler polisstationer som borgerliga företrädare påstod att det skulle bli. Apoteken är visserligen fler i Skövde och Lidköping men de hotas utanför städerna dessutom finns inte den medicin som efterfrågas däremot ett väldigt stort utbud av plåster och hudsalva…..

 

Det krävs en helhetssyn om landsbygden ska kunna blomsta och utvecklas som vi vill. En sådan politik måste innehålla åtgärder som förbättrad stöd till näringslivsutveckling, stöd till småföretag, förbättrad tillgång till offentlig och kommersiell service.

 

Sverige har många fördelar på den internationella marknaden tack vare landsbygden. Genom  stora naturtillgångar och satsning på utbildning i hela landet har vi kunnat bygga upp en exportekonomi som stärkt den svenska industrin. En levande landsbygd är en förutsättning för att Sverige ska stå sig väl på den globala arenan.

 

Forskning visar att tillgången till högre utbildning också är avgörande för den långsiktiga ekonomiska utvecklingen i en region. Genom en målmedveten politisk satsning från Socialdemokraternas sida finns det idag högskolor som fungerar som kraftcentrum för utvecklingen i varje region, något som regeringen nu nedmonterar.

 

Det är förvånande för att inte säga häpnadsväckande att centern vänder landsbygden ryggen


Kommentarer
Postat av: Martin Bardh

Hoppas verkligen inte regeringen hinner lägga ner högskolan bara. Det är ett stort hot mot Sverige

2013-01-22 @ 15:59:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0