Låt ungdomar få jobba

Läser i Skaraborgs allehanda om problemet med den höga ungdomsarbetslösheten. jag känner många ungdomar som inte tas tillvara och som tappar framtidstron. Nästan 400 000 människor i Sverige saknar idag ett jobb att gå till. Det är en hisnande siffra – nästan åtta procent. Bakom siffrorna döljer sig en än mer hisnande verklighet. Det är föräldrar som inte med egna medel kan försörja sig och sin familj. Det är ungdomar som inte kan ta klivet ut i vuxenvärlden, utan tvingas bo kvar hemma. Det är ett stort misslyckande för regeringen.

Varselvågen har svept in över Sverige och skapat oro och förtvivlan hos många familjer. Arbetslösheten ökar. Ändå skickar arbetsförmedlingen tillbaka tre miljarder till staten. Pengar som den borgerliga regeringen sett till att de inte kan använda.

Arbetsförmedlingen har inga möjligheter att göra på annat sätt. De är bakbundna av ett alltför stelbent regelverk från regeringen. Jag har mött många exempel där arbetsförmedlingen tvingats neka den arbetslöse en kompletterande utbildning eller kurs som skulle ge dem ett jobb. Det kan ha varit ett lastbilskörkort eller ett truckförarkort. Eller att man slutför en vårdutbildning. Arbetsförmedlingen tvingas säga nej på grund av att du inte har varit arbetslösa tillräckligt länge, eller på grund av andra byråkratiska hinder.

Det är ett enormt slöseri. Arbetslösheten är mycket kostsam. Både för den enskilde, men också för samhället som sådant.

Samtidigt som detta sker har många arbetsgivare svårt att hitta personal. I början på december presenterade Svenskt Näringsliv ännu en i raden av alla de rapporter som handlar om att företag inte lyckas rekrytera den arbetskraft de behöver.

Vi vill att Arbetsförmedlingen ska få använda resurserna friare och arbetsförmedlarna måste få använda sin professionella kompetens. Och vi vill ha mer resurser till utbildning, omskolning och validering. Alla borde få chansen att jobba, inte hindras av byråkratisk krångel


Kommentarer
Postat av: Bert

Låt inte unga jobba skulle man också kunna säga.
Utan se till de sätts in i A-kassan med automatik som engångsåtgärd och höj ersättningarna.

regering håller på skapa så unga arbetslösa, sjuka tappar livsgnistan när så sker kommer dessa inte ens bry sig om jobb utan kommer hamna i hemlöshet och totalt utanförskap. Alliansen måste bort hur spelar ingen roll, vi folket kan inte låta en regering bedriva förnedring förtryck och kränkning som politik.

Bort med förnedrande FAS och sätt igång bostadsbyggande så unga får en avtalsenlig lön och jobb.

dra engångsavgift från aktieutdelningar och använd detta till jobbskapande .

2013-01-05 @ 16:03:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0