Välkommen till Skövde Löfven, vi behöver dig!

 

Skaraborg behöver inte bara Stefan Löfven som statsminister, vi behöver en regeringen som sätter jobben först i praktiken, inte bara snackar om det.

Den borgerliga Regeringens politik har prövats i både hög- som lågkonjunktur och de har misslyckats med det de påstod att de skulle fixa.

 

De sa att de skulle fixa jobben men stå handfallna när omvärlden skakar. Det är uppenbart att ökade klyftor inte leder till fler jobb.

 

Skaraborgarna är hårt drabbad av arbetslöshet, varslen och jobb som försvinner inom industrin på Volvo i Skövde och i Vara, Electrolux i Mariestad, Asko Cylinda, Swedwood i Tibro och Arkivator i Falköping,  Dessutom hotas SLU i Skara, osäkerhet för Högskolan i Skövde består.

 

Antalet människor som låses in I FAS3 ökar och arbetsförmedlingen skickar tillbaks pengar för att regeringen krånglat till reglerna för de arbetslösa möjlighet till jobb och åtgärder.

 

Därför är Stefan Löfven naturligtvis extra välkommen till Skövde idag när han samtidigt presenterar strategin för fler jobb.  

”Full sysselsättning är vår övergripande politiska prioritering. Skapandet av fler jobb och aktiva insatser mot arbetslösheten går före allt annat. Jobben ska sättas främst i hela den ekonomiska politiken. Vi socialdemokrater ska vidta de åtgärder som krävs och söka de allianser som är nödvändiga för att bryta arbetslösheten och få fler människor i arbete.”

Socialdemokraterna förnyar politiken med jobben som utgångspunkt och har det senaste året lagt fram en rad förslag för fler jobb.

 

Bland annat ett mål om att sluta sysselsättningsgapet mellan kvinnor och män. Det är oacceptabelt att arbetsmiljön för många kvinnor är så slitsam och stressig att de inte klarar av att arbeta fram till pensionen.

Dessutom förslag om hur offentliga upphandling ska tas hänsyn till sysselsättningseffekterna.

 

Det ska han få berätta mer om på dagens aktiviteter på Rosenhaga förskola, i radio Skaraborg, på Högskolan i Skövde och på medlemsmötet i kväll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0