Besöksnäringen skapar arbetstillfällen i hela landet

 

 

Allt fler utländska besökare väljer att semestra i Sverige enligt Tillväxtverkets gränsundersökning. Många besökare attraheras av vår orörda natur, våra vandringsleder, vattendrag och skogar. Den regionala matkulturen lockar allt fler besökare som vill njuta av god mat och dryck i en vacker och avkopplande miljö.

 

Företag utanför storstadsområdena växer och skapar nya jobb i hela landet. För många ungdomar är besöksnäringen det första steget in på arbetsmarkanden. Besöksnäringen har bidragit med 31 500 nya arbetstillfällen sedan år 2000, samtidigt som sysselsättningen inom många traditionella basnäringar har minskat. En växande besöksnäring kan skapa jobb och förverkliga entreprenörsdrömmar, vilket kan möjliggöra en fortsatt levande landsbygd och skapa förutsättningar för en fungerande välfärd.

 

Vi vill satsa 500 miljoner kronor mer än regeringen för år 2013 på strategisk samverkan, där svensk besöksnäring pekas ut som en strategisk framtidsbransch. Visit Sweden, som ägs av staten, och organisationen Svensk Turism har till uppdrag att marknadsföra Sverige som destinationsland och att utveckla svenska destinationsplatser. Bolaget har haft ett tillfälligt anslag på 50 miljoner kronor mellan 2009-2012 från statens sida. Vi föreslår att stödet permanentas så att marknadsföringen av Sverige ska kunna behålla den nivå den har idag.

 

Vi socialdemokrater är övertygade om att morgondagens Sverige behöver en satsning på besöksnäringen för att skapa fler jobb och tillväxt i hela landet för att möta framtidens utmaningar.

 

Tillsammans kan vi bygga ett samhälle där alla lever ett bättre liv, känner frihet och framtidstro.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0