LÖNEKAMP

 

Ett av de många intressanta seminarier under lördagen var LOs "LÖNEKAMP med FÖRHINDER" OM KVINNOLÖNER I VÅRD OCH VERKSTAD. Det var fullsatt och stort engagemang hos publiken, trots att det just då var närmare 30- grader och strålande sol utanför tältet.

Minskningen av lönegapet mellan könen går i snigelfart trots en nästan samstämmig kör av fack, politiker, arbetsgivare och allmänhet som anser att löneskillnaderna mellan könen är orimliga.

Anna Danielsson Öberg och Tommy Öberg har skrivit en bok genom att frågat fackliga företrädare och medlemmar, arbetsgivare och myndighetschefer. En av slutsatserna är att det kanske är dags för ett nytt, epokgörande avtal där frågan om kvinnolöner blir en central punkt i en kommande pakt – eller varför inte i ett nytt huvudavtal? En sådan överenskommelse skulle bli historisk och markera den verkliga vändpunkten då kvinnors arbete värderas lika mycket som mäns.

På seminariet var fanns förutom författarna, även Anneli Nordström, kommunala ordförande och Anders Ferbe Metalls ordförande. De fick kommentera både boken och hur de såg på framtida löneförhandlingar och deras krav på politiker som är arbetsgivare.

Vi måste inse att lönekampen kommer att kosta pengar och vi måste vara beredda att tala om för väljarna att skatten går till vård, skola och omsorg och att vår fantstaiska personal inte kan jobba gratis  

 

 

 

Kommentarer
Postat av: Krister

Jag undrar varför S inte fixade detta under sina många år i regering? Samma sak med låga löner i offentlig sektor.

2013-07-06 @ 14:38:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0