Regn och sol i Visby

 

Förutom att regnet öste ner när vi vaknade var det kul att vara Skövdebo i Almedalen under torsdagen.  Volvo syntes på många seminarier och lyftes upp som goda exempel. Dels var Lars Mårtensson, ordförande KNEG, miljöchef Volvo Lastvagnar med på ett seminarie för fossilfria tranporter. Han beskrev arbetet med effektivare transporter, effektivare fordon, effektiv bränsleproduktion och utökad användning av förnybara drivmedel.

 

En effektivt fungerande godstransportsektor är en nödvändig del av ett modernt tillväxtorienterat samhälle. Godstransporter, som de bedrivs i dag, står för väsentliga utsläpp av klimatpåverkande koldioxid. För att minska godstransporternas klimatpåverkan krävs att samhällets olika aktörer samarbetar.

 

 

Volvo fanns med på socialdemokraternas ekonomiska semininarie. Det var Niklas Gustafsson, chef för Public & Environmental Affairs inom Volvokoncernen, han pratade om att ytterligare jobb behövs i industrin:
- Vi behöver ha produktion nära forskning och utveckling - därför bedriver vi vår verksamhet i Sverige. Kul attt Niklas talade om Skövdefabriken som en av världens största motortillverkare. Men så är ju Niklas också uppvuxen i Varnhem.

 

Seminariet hölls för en fullsatt publik i biograf Borgen i Visby. Det var så fullt att många fick stå utanför och titta på stora bildskärmar i stället.

Nu måste vi få fler i arbete. Då behöver vi investera. Investera i skola, utbildning, infrastruktur och bostäder. Det är vägen till att ha lägst arbetslöshet i EU 2020, sade Magdalena Andersson. Dessutom var Mårten Palme, professor Stockholms universitet där och beskrev den nya jobbkommissionens arbete.

 

Även moderaterna hade sitt ekonomiska seminarie under torsdagen. För ett par år sedan försämrades A-kassan för unga, för då var deras analys att det skulle ge unga jobb. Men så blev det inte, nu ska moderaterna sänka avgiften till A-kassan för unga med samma argument, att det ska ge dom jobb. Än slank de dit och slank de ner i diket

 

Nu skiner solen igen och det är dags att gå till S-kvinnornas trädgårdsmingel

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0