Satsa på högskolan

 

Idag söker rekordmånga studenter till högre utbildning. Det är en positiv utveckling. Sverige behöver många högskoleutbildade, eftersom arbetslivet kräver det. Trots det höga söktrycket till landets universitet och högskolor väljer regeringen att minska på antalet platser till högre utbildning med drygt 16 000 under två år. Under det senaste fem åren har antalet sökande ökat stadigt – främst i gruppen upp till 24 år. I ett läge där arbetslösheten är över 8 procent och ungdomsarbetslösheten 26 procent är det inte klokt att dra ner på antalet utbildningsmöjligheter.

 

Första antagningsbeskedet till universitet och högskolor runt om i landethar kom igår, nästa kommer i augusti.  I år riskerar dock fler personer än vanligt att få ett negativt besked, eftersom antalet utbildningsplatser dras ner av den borgerliga regeringen

 

Regeringens politik innebär att högskolor och universitet måste stänga dörren i ansiktet på studiemotiverade människor. De prioriterar skattesänkningar istället för att utbilda människor till jobb. Så kan vi inte ha det. Socialdemokratin vill att Sverige ska ha en världsledande utbildningsnivå.  Vi vill satsa i Skövde och i resten av landet. Vårt mål är att hälften av de unga ska ha genomgått minst en tvåårig utbildning på högskola, universitet eller yrkeshögskola till 2020. Vi vill investera i framtiden och att Sverige ska ligga i topp.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0