Strongt Stefan


Det var inte bara knökfullt i Almedalen idag. Det varmt, soligt och ett strongt partiledartal.
Stefan Lövfen levde upp till de höga förväntningar han hade på sig. Han levererade löften om en bättre skola, internationell sammanhållning och fler jobb.
Löfven började med en hyllning till Nelson Mandela och hans livsverk med att krossa apartheid och införa demokrati i Sydafrika. Mandela själv brukar framhålla vikten av internationell sammanhållning och hur viktigt det är att hålla ihop, försona och se framåt.

Förutom en bättre skola med färre elever och fler lärare, talade Stefan Lövfen också vikten av en bra förskola för alla barn. Men framförallt talade han om livschanser, att alla ska ha samma livschanser oavsett bakgrund, oavsett kön, utseende eller om man har rika eller fattiga föräldrar.

Stefan talade naturligtvis också om hur jobben ska bli fler med forskning, slopad andra sjuklönevecka, innovationer och framåtanda.
Han påminde oss om devisen Stolt men inte nöjd som vi gick till val på 2002 han konstaterade att den borgerliga regeringen verkar tycka tvärtom Nöjd men inte stolt!

Överhuvudtaget var hans tal fyndigt med citat, värme och jävlar anamma.
En detalj i sammanhanget var hans antagligen mycket goda kvalité på skjorta, solen som lyste på stefan måste ha känts som svetslåga på ryggen men inga svettdroppar syntes igenom. Han kanske är van vid värme sedan sin tid som svetsare!

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0