Uppgiven regering

 
 
När SCB presenterade arbetslöshetssiffrorna för juni blev det ännu tydligare att vi har en uppgiven regering. Att ägna sig åt bortförklaringar när massarbetslösheten bara ökar hjälper föga.
Vi har satt upp mål och tänker inte ge oss.
Läs gärna vår butgetmotion
Det krävs investeringar i människors kunskaper. Sänkta löner skapar inga nya jobb. För att kunna konkurrera med kunskap och höja Sveriges kompetens till en världsledande nivå föreslår Socialdemokraterna fler studieplatser. Ungdomsarbetslösheten är extremt hög. För att knäcka den föreslår vi 90-dagarsgaranti, utbildningskontrakt, Yrkesintroduktionsjobb enligt Löfvenmodellen och bristyrkesutbildning.
 
 
För att möta framtidens klimatutmaningar och skapa nya framtidsjobb måste infrastruktur, bostäder och energisystem moderniseras. Det krävs också satsningar på grön omställning som ger jobb både på kort och lång sikt.
 
Det är viktigt att underlätta för företagen att växa, till exempel genom att låta staten ta över ansvaret för den andra sjuklöneveckan, stärka tillgången till riskkapital, och upprätta strategisk samverkan mellan näringsliv, forskning och politik.
 
Kvinnors ställning måste stärkas på arbetsmarknaden, till exempel genom att fler får möjlighet att arbeta heltid. På så sätt gynnas både Sveriges ekonomiska tillväxt och människors livskvalitet.

Kommentarer
Postat av: Respelion

Jag tror inte att regeringen är uppgiven, jag tror snarare att de inte har några intentioner att sitta ytterligare en mandatperiod. Vet inte riktigt vad syftet med det skulle vara, men det förefaller ju helt osannolikt att de kan tro på att deras nuvarande strategi kommer ge dem tillräckligt med röster.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0