Bättre med S för kvinnor, och för män

 
 
 

 

Enligt mitt sätt att se det är det inte ett dugg märkligt att kvinnor får det bättre med socialdemokraterna. Det får i och för sig män också. För både män och kvinnor är det viktigt med jobb. Jobb som inte sliter ut den anställde, eller stressar sönder henne.

De 100 miljarderna i skattesänkningar som moderaterna drivit igenom har inte fått ner arbetslösheten, den har ökat. Kommunerna hår fått en sämre ekonomi och därmed försvinner jobb inom äldrevården, omsorgen och sjukvården. De som jobbar kvar får det bara stressigare och stressigare. Inte konstigt att kvinnor inte orkar jobba heltid, när jobben stressar sönder dem.

Att stressnivån dessutom går upp ytterligare efter jobbet gör saken inte bättre. Mäns stressnivå går ner efter jobbet, då kan de varva ner och ägna sig åt någon fritidsysselsättning. Om de inte är jämställda vill säga, för det finns män som delar på ansvaret för hem, familj och barn med sin partner. Tyvärr är det inte en norm ännu.

Kvinnor har stor nytta av vår gemensamma sektor eftersom det avlastar deras oavlönade arbete. Under moderaternas tid vid makten har skillnaderna ökat både mellan fattig och rik och mellan män och kvinnor.

För att man skulle kunna sänka skatterna har regeringen försämrat a-kassan och sjukförsäkringen. Det är en politik som ökat klyftorna. Sverige är det land inom OECD där ojämlikheten ökat allra mest de senaste åren, och det är landets kvinnor som har drabbats hårdast.

De fattigaste svenskarna har blivit ännu fattigare, och fattigast har kvinnorna blivit. Sedan regeringsskiftet 2006 har skillnaden i årsinkomst mellan män och kvinnor ökat med 17 479 kronor. Nu är skillnaden över 62 000 om året.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0