Bättre regler skulle hjälpa kvinnliga företagare

 

Idag beskriver Mikael Damberg om hur socialdemokraterna fortsätter att ompröva och utveckla vår politik för fler jobb och företag. Det är bra för att bättre regler skulle även underlätta för kvinnliga företagare,
Kvinnliga företag är oftast små enmansföretag eller företag med några få anställda. Kvinnor har också andra erfarenheter med sig när de startar företag.

 

 För att skapa ett bra klimat även för kvinnligt företagande krävs en politik som ger stöd åt kvinnliga innovationer. Det krävs kunskap och kompetens om kvinnors företagande och förutsättningar. För att underlätta kvinnligt företagande måste också bankers regler och regler för statligt stöd när man startar ett företag sättas i ett kvinnligt företagarperspektiv.

 

Det måste finnas nätverk som stöder och bidrar till utveckling och vi måste lyfta och synliggöra det kvinnliga företagandet. Vi behöver entreprenörer av båda könen och har inte råd att inte ta tillvara hälften av befolkningens resurser och idéer vad gäller företagande. Jag besökte ett IT-företag i gär, det är fortfarande en manlig värld men det behöver inte alls vara så.

 

I arbetet med en ny företagarpolitik som går ut på att undanröja de hinder som finns för nya företag behöver kvinnors företagande belysas.

Vi socialdemokrater har ett tufft mål som går ut på att Sverige ska ha lägst arbetslöshet i EU år 2020. Vi behöver öka sysselsättningen – då behövs fler jobb och inte minst fler nya kvinnliga företagare i Sverige.

Läs Mikael Dambergs artikel i DN


Kommentarer
Postat av: Krister Rosengren

Har man en bra affärside, en ekonomisk kalkyl som är bärkraftig och inte minst en kundbas från början
så förstår jag inte vad som hindrar en kvinna att få igång verksamheten? Om nu kvinnor och män har samma förutsättningar biologiskt. Att ge kvinnor, invandrare eller andra grupper fördelar gentemot gruppen män ser jag som diskriminerande.

2013-06-12 @ 14:05:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0