Feminism, finanser och framtiden


På väg genom sommarsverige med tåg till Stockholm. Ska träffa valberedningen för S-kvinnor och funderar på vad som behövs för S-kvinnor framöver.
Vi har stora möjligheter att växa och driva våra frågor för ett mer jämställt samhälle. Vi både kan och ska värva medlemmar, starta nya kvinnoklubbar och utveckla gräsrotsverksamheten. Men då behövs också ett synligt och starkt förbund.

 

Vi har spännande utmaningar framför oss. Vi behöver bland annat arbeta för att byta till en regering som arbetar för ett jämställt samhälle. Dagens ekonomiska politik missgynnar kvinnor. Kvinnor tjänar mindre, jobbar mer(om det oavlönade arbetet räknas med, å varför ska det inte göra det?). Kvinnor tar ett större ansvar för såväl sin egen familj som släkt, vänner och andras familjer.
Kvinnor har ofta osäkra anställningar och jobbar ofrivilligt deltid.

Dagens borgerliga politik är otroligt problematisk för kvinnor, den brister i enskida viktiga reformer och satsar alltför lite på välfärd och social trygghet. Vården, skolan och omsorgen raseras i takt med att den borgerliga regeringen prioriterar skattesänkningar framför gemensam välfärd. När välfärden raseras får kvinnorna slita mer och stressa mer både på jobbet och på fritiden.

Vi S-kvinnor tillhör ett feministiskt parti som vi har stora förväntningar på. Det hänger inte bara på oss att socialdemokraterna levererar reformer för feminismen i framtiden.
Men vi måste vara en stark pådrivare.

Starka blir vi genom att samla, skola och samverka.
dvs vi ska
Samla=värva fler S-Kvinnor,
Skola= utbilda oss genom kurser, konferenser och folkbildning
Samverka= jobba tillsammans med andra som vill påverka i samma riktning

 


Kommentarer
Postat av: Krister

Så feminism är enbart en kvinnofråga? Eller finns det nåt du tycker skall uppmärksammas som idag missgynnar män som grupp?

Svar: Feminism är att se att kvinnor som grupp är underordnad män som grupp och bara beredd att göra något åt det
Monica.nu

2013-06-07 @ 14:07:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0