Kvinnor slits ut på arbetet

 
Den allt mer pressade och stressande arbetssituationen är ohållbar i längden. Det leder till utslitna arbetare och tuffast är det för kvinnor. Sedan finns det de som är förvånade över att kvinnor är mer sjuka är män. Är det så konstigt när de jobbar hårdare har mindre inflytande och sämre betalt?

LOs rapport visar att bara en av tre kvinnliga arbetare arbetar enbart vardagar på dagtid. En av fem arbetare har ett riskfyllt ensamarbete. Andelen arbetare som år 2012 är uttröttade varje vecka är kring 70 procent. Andelen arbetare med ont i ryggen är högre år 2012.

Alla kurvor pekar åt fel håll och värst är det för kvinnliga arbetare. Endast 11 procent av kvinnliga arbetare inom privat sektor har varit i kontakt med företagshälsovården de senaste åren. Och det är dessa kvinnor som har den sämsta arbetsmiljön.

Men det finns en annan väg. Det behövs en Solidarisk lönepolitik, kollektivavtal om arbetsmiljö, bättre samverkan mellan parterna, både en starkare arbetsmiljölag och arbetsmiljöverk. Dessutom behövs det bättre arbetslivsforskning. Läs LOs rapport

 

Kommentarer
Postat av: Bert

Läser detta på Adtonbladet.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17007068.ab

" Ulla betalar nu drygt 7600 kronor för en lägenhet på 88 kvadrat­meter."

Visar hur okunnigt empatilöst Samhället blivit.
7600 kr har många inte ens i pension.
Att enbart betala 7600 är inte tänkbart för många.
Ändå räknas det som billigt i detta fall.

Visar på att både a-kassa, pension, och sjukförsäkring och låglöner är för låga.

Jag fattar ingenting idag byggs det för de med tjock plånbok för övriga som utförsäkras eller har dåliga pensioner a-kassa, sjukersättning skiter man i.

Vi kan inte bo i Tält i Sverige det leder oavkortat till att folk fryser ihjäl.
Hur fel får Samhället bli egentligem2013-06-23 @ 22:51:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0