Midsommar svart trafikhelg

 

Ett tag såg det ut som att förra årets trend med färre döda i midsommartrafiken skulle hålla i sig. Men tyvärr blev det inte så. Sex personer miste livet och flera skadades på slutet av midsommar helgen.

När vi på NFT skulle kommentera läget vid sju-tiden på söndagskvällen såg det fortfarande relativt bra ut med ”bara” två döda. Nu är det i och för sig två för mycket, men i alla fall bättre än för några år sedan. Tyvärr slutade det inte där, många var fortfarande på väg hem och trafiken tätnade.

 

På E10 utanför Överkalix omkom tre personer i går kväll i en trafikolycka när två bilar frontalkrockade. Vid en annan trafikolycka under kvällen omkom en man på motorcykel på E16 utanför Vansbro. Även igår inträffade en tragisk dödsolycka på E6an som innebar stopp i trafiken i flera timmar.

 

Vi får bara hoppas att resten av sommaren blir bättre. Att allt färre, helst ingen, kör onyktra, att fler kör utvilade, följer trafikreglerna, håller avstånd och är uppmärksamma även vid tät trafik och vid trafikarbeten.

 

Får helt enkelt passa på att uppmana männen att köra som kvinnor, det spar liv!


Kommentarer
Postat av: Ann

Bara männen inte kör som denna kvinna :( http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17022708.ab

Svar: Det håller jag fullständigt med dig om. Men generellt kör kvinnor försiktigare, därför blir det en större nyhet när kvinnor krockar än när män gör det ...
Monica.nu

2013-06-25 @ 18:19:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0