Skövdes Anna Lindh kommitté delar ut pris 6 juni kl.16 i Helens Parken

 
 

Vad har Lena Karlsson, Jenny Brusk, Shammeran Benjamin, Shahad Mazen. Jenny Lindh, Tjejjouren Elina, Tanzania projektet på Kavelbrogymnasiet och Clara Lindefors?

De är alla Anna Lindh-pristagare i Skövde

Anna Lindh kommittén startade 2006 i Skövde för att agera mot våldet i samhället och ska verka för att fler kvinnor och tjejer ska finnas som ledare i näringslivet, politiken och i övriga delar av samhället.

Anna Lindh var Sveriges utrikesminister när hon mördades för 10 år sedan den 11 september 2003. Anna var en glad, framåt, aktiv och engagerad förebild. Det behövs fler som engagerar sig för internationellt samarbete, rättvisa, feminism, fred och förståelse mellan människor.

Kommittén som är partipolitisk obunden vill att hennes visioner ska få leva vidare bland annat genom engagemang och aktiviteter i hennes anda. Det gör vi genom att engagera oss den 8 mars på internationella kvinnodagen, dela ut Anna Lindh pris och ordnar aktiviteter den 11 september varje år.

Nytt för i år är att årets pris delas ut på Nationaldagsfirandet, tidigare år har vi delat ut det i samband med hennes födelsedag den 19 juni.

I morgon är det alltså dags att avslöja vem/vilka som är årets vinnare.
Kom till Helens Parken i Skövde kl.16 så får ni se prisutdelningen och folkets jubel

 

läs mer på http://skovdeannalindh.wordpress.com/

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0