Trafiksäkerhet på väg 49 mellan Skövde och Karlsborg

 
 
Vägen mellan Skövde och Karlsborg är smal, hårt trafikerad och farlig för oskyddade trafikanter. Här ska den tunga trafiken med lastbilar och bussar trängas med bilister och cyklister. Att cykla på sådana vägar är ingen höjdare. Ändå vore det väldigt bra om fler cyklade, både av miljöskäl och av hälsoskäl.
 
Socialdemokraterna i Skövde om har motionerat om en så kallad cykelmotorväg mellan Skövde och Tibro. Cykelmotorvägar nämns i trafikutredningen som lades av Kent Johansson förra året som en möjlighet för cyklister att ta sig fram snabbt utan att behöva oroa sig för att bli påkörd eller att själv köra på någon som går. Det viktiga är dock att det ska kunna cykla överhuvud taget mellan Skövde och Tibro. Det viktiga är alltså inte att det blir just en cykelmotorväg.
 
I går cyklade vi Skövde och Igelstorp T-R. Väg 49 mellan Skövde och Igelstorp som är den mest trafikerade delen av vägen. Det är ingen tvekan om att det behövs både en breddning av väg 49 och en cykelväg. Friskvård är en hjärtefråga och att cykla förutsätter att det finns vägar som gör att cykeln är ett vettigt alternativ mot andra transportsätt så kändes det inte då vi försökte samsas om vägutrymmet med bilisterna.
 
Så bygg cykelvägar och cykelmotorvägar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0