Vad lär vi oss av Husby?

 


Många menar att vi inte ska prata politik när det gäller de fruktansvärda och helt oacceptabla händelserna i Husby. Det är ett uttryck för allmän borgerlighet eftersom borgerliga politiker alltid tycker att de inte ska lägga sig i någonting utan bara sänka skatterna så att deras så kallade frihet ökar.

Jag menar att vi i allra högsta grad ska diskutera politik och fortsätta analysera varför "unga arga män" tar sig friheten att förstöra för sina egna grannar och för sitt eget samhälle. Svaren är inte på något sätt enkla och händelserna som spred sig till många andra platser i landet är mycket mer komplicerat än bara krav på fler poliser, även om det också behövs.

Klyftorna ökar i Sverige med en rasande fart. Massarbetslösheten har bitit sig fast, hopplösheten breder ut sig. När fritidsgårdar försvinner, kollektivtrafiken är så dyr så att många fastnar i ett trångt område och tron på framtiden försvinner kan sådant här hända trots att vi aldrig får acceptera det. Mycket måste göras för att motverka detta bland annat:

Inför en 90-dagars garanti för arbetslösa ungdomar som innebär att man garanteras utbildning, praktik eller jobb inom 90 dagar. Individuella insatser ska möjliggöras från första dagen av arbetslöshet. Utfärda utbildningskontrakt för unga arbetslösa och ett stimulansbidrag för kommuner som erbjuder sommarjobb.

Alla elever ska få förutsättningar att nå målen i grundskolan. De 50 grundskolor som har allra tuffast förutsättningar och där resultaten är låga ska få mer resurser och vi vill se en obligatorisk gymnasieskola.

Öka polisens närvaro i samhället. De ska finnas där inte bara när det händer något utan också för att arbeta brottsförebyggande och skapa goda relationer. Alla skolor ska ha kontaktpoliser knutna till sig.

Ta hand om ungdomar som risker att hamna i tyngre kriminalitet. Det kan ske genom LVU-omhändertaganden samt förbättrad samverkan mellan kommuner och polisen genom obligatoriska samverkansavtal.

Naturligtvis måste fattigdomen minska, det görs genom jobb och generella välfärdsinsatser, som att förbättra sjukpenningen och arbetslöshetsförsäkringen och höjda barnbidrag och underhållsstöd.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Tycker på sätt och vis det inte finns så mycket diskutera om gällande Husby.
Man behöver bara säga Försämrad social välfärd
som är körd i botten så sker detta av sin fullt naturliga orsak.
Denna gång sker det bland flyktingar, invandrare och
de som aldrig fått en chans.
Nästa gång händer det bland vanlig låglönearbetare, medelklass. Detta när de blir sjuka, eller arbetslösa.
400 miljarder i jobbskatteavdrag får en konsekvens så enkelt är det på det förmånliga avdrag, och sänkta fastighetsskatter för de med dyra bostäder i storstad. på det borttagen förmögenhetsskatt där stora reportage rubriker skrivs om de 1.3 miljarder man fått av de som kommer tillbaka med pengar från skatteparadis. Men där man inte nämner att förmögenhetsskatten ändå gav statskassan 6 miljarder

Minska klyftorna höj socialförsäkringarna skapa fler offentliga jobb när privata sektorn inte klarar ta emot alla under vettiga villkor.
Det ska kosta skapa klyftor sådant ska inte vara billigt

2013-06-03 @ 14:25:24
Postat av: Sissa

Kika gärna in på min blogg, jag är glad om du vill länka till min sida här hos dej, Med vänlig hälsning, Sissa

2013-09-04 @ 10:13:20
URL: http://alltidsissa.bloggo.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0