Fängelse

 
 
 
Det är inte acceptabelt att 50 Palestinska parlamentariker sitter i Isralesfängelse för sina åsikters skull. Naturligtvis är det lika illa, om om inte ännu värre, att Palestinska barn kastas i fängelse. Tyvärr är det mycket vanligt och att de utsätt både för våld och sexuellt ofredande, bara för att tysta dem.
 
 

Vi mötte Abo Sukar som suttit 27 år i Israeliskt fängelse, det är lika länge som Nelson Mandela.
Abo Sukar beskrev den fruktansvärda tiden i fängelset med trängsel, dåligt med mat, våld och förödmjukelse.
Det som gjorde mig än mer upprörd var det ha sa sen.
- jag har varit frisläppt i 10 år nu men fängelset vi Palestinier lever i är värre.
Han menade att ofriheten, fattigdomen och förtrycket från Israelerna är som att sitta i fängelse på Västbanken, trots att ingen gör något för att få dem fria.

 

 

Kommentarer
Postat av: Bo Norberg

Men de allra flesta palestinier i israeliska fängelser sitter väl inte för sina åsikter utan för sin konkreta argumentering med stenkastning och värre än så? Och Monica, vad tror du händer om du kastar en sten på en svensk polis i Sverige? Och om jag förstår saken rätt så är palestinierna oförhindrade att skapa sin lokala demokrati i Gaza, i Area A på Västbanken, troligen även i Area B, kanske rentav i Area C, där det nu bor omkring 70.000 palestinier och 300.000 israeler. Det var så demokratin började i Sverige på konventikelplakatets dagar.

2013-03-04 @ 19:28:12
URL: http://www.rondellen.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0