Märk ockupationen av Palestina

 

 

Ingen kan göra allt, alla kan göra något. Vi alla kan vara med och visa vårt missnöje med att Israel tar mer och mer Palestinsk mark. Land som de både bygger bostäder på, odlar mat och tillverkar varor. Som konsument skulle du vilja veta att varorna tillverkats eller odlats på den ockuperade marken.

Det handlar om frukt och grönsaker, kosmetika, plastprodukter och andra fabrikstillverkade varor, till exempel kolsyremaskinen Soda Stream. Varor från bosättningarna märks falskt med ”Made in Israel”. Det gör det svårt för länder och konsumenter att veta var varorna kommer från.

 

  Vi skulle kunna  vara med och visa vårt missnöje med att Israel tar mer och mer Palestinsk mark. Land som de både bygger bostäder på, odlar mat och tillverkar varor. Men som  konsument vet du inte ifag att varorna tillverkats eller odlats på den ockuperade marken.

Den israeliska ockupationen är både olaglig och oacceptabel. EU och Sverige betraktar de israeliska bosättningarna på Västbanken som hinder för freden. Ändå importerar EU varor från bosättningarna för mer än två miljarder kronor per år. Och bidrar därmed till att finansiera bosättningspolitiken.


Sverige måste även agera i EU för att fler länder ska följa efter. Storbritannien och Danmark har redan utarbetat system för märkning av bosättarprodukter. För att göra det möjligt för konsumenter att stå upp för freden och bojkotta bosättningarna.
Sverige måste göra detsamma.

Det är dags att vi märker ockupationen!

Läs mer

Palmecentret
socialdemokraterna

 

aftonbladet

.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0