90-dagarsgarantin mm

 

Eftersom många frågar hur vi socialdemokrater ska lösa ungdomsarbetslösheten ska jag passa på att nämna några åtgärder som i ska införa så fort som bara går. Antingen genom att borgerliga partier antar förslagen eller så inför det när vi vunnit valet nästa höst.

Vi ska införa Yrkesintroduktionsjobb, obligatorisk sommarskola till de som inte nått målen. Vi ska överbrygga rekryteringsgapet på den svenska arbetsmarknaden genom att införa ett Naturvetenskapligt/tekniskt

Vi vill dessutom ge fler ungdomar som inte avslutat läsårets kurser möjligheten att avsluta sina studier på en folkhögskola redan i sommar.

I höst kommer vi att lägga fram fyra viktiga reformförslag:
Aktiv näringspolitik, 90-dagarsgarantin, Extratjänster och Mindre klasser.

Nya jobb skapas genom att fler företag kan starta, växa och anställa. Vi ska förbättra förutsättningarna för företagen. Möjligheter till innovation och finansiering ska stärkas och villkoren för ett aktivt näringsliv i hela landet ska förbättras.

Varje elev ska ges verkliga förutsättningar att nå sin fulla potential. Då måste stora klasser bli mindre. Mindre klasser möjliggör en högre kvalitet på undervisningen. Det ger mer tid för lärarna med varje enskild elev och möjliggör att varje elev ges stöd i sin utveckling. Studier visar att mindre klasser leder till bättre skolresultat, större chans att börja högskolan, bättre lön och bättre möjligheter till jobb långt senare i livet.

Ungdomar ska jobba eller studera – inte vara arbetslösa. Vi ska införa en 90-dagarsgaranti för arbetslösa ungdomar. Alla arbetslösa ungdomar ska ha rätt till jobb, praktik eller utbildning och ha ett ansvar att ta vara på dessa möjligheter för att få ersättning. Vi ska också införa ett utbildningskontrakt för alla unga arbetslösa under 25 år som inte fullgjort sina gymnasiestudier.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0